Dansk Kunstnerråds formand om ny aftale om kompensation

Dansk Kunstnerråd finder det derfor positivt, at der er landet kompensationsordninger, der er rettet mod de dele af kunst og kulturlivet, som fortsat er meget påvirket af forsamlingsforbuddet, grænselukninger og forbud mod at holde åbent. Hvor meget vi end gerne havde været Covid-19 og lock-down foruden, har krisetiden som noget positivt gjort politikerne mere opmærksomme på at kunst- og kulturlivet faktisk er en sektor -et stort erhverv med medarbejdere og selvstændige, som arbejder i ihærdigt for de kunst -og kulturoplevelser, som vi alle nyder godt af.
Der har været mange uafklarede faktorer i forhold til særligt biografer, teatre og spillesteder. Der er med hjælpepakken på 680 mio. nu skabt økonomiske rammer, der nu gør det bliver muligt for mange steder at gennemføre aktiviteter til glæde for danskerne – og skabe tryghed for en række vigtige aktører hen over efteråret.
Vi er glade for den politiske aftale i Dansk Kunstnerråd da vi både samler professionelle skuespillere, filminstruktører og musikere – og dagligt ser indefra hvilken positiv forskel det vil gøre for en lang række kunstnere, og ansatte i kunst-sektoren, udtaler formand Jørgen Thorup.
Se hele aftaleteksten her:
https://em.dk/media/13809/aftale-om-hjaelpepakker-den-28-august-2020.pdf
Se fakta-ark om aftalen her:
https://em.dk/media/13810/faktaark-aftale-om-hjaelpepakker-den-28-august-2020.pdf

Tilmed dig vores nyhedsbrev