Deltagere på Kulturmødet kårede Danmarks Kunst og Kulturpolitiske håb

 kulturpolitiskhaab

Formand og næstformand i Dansk Kunstnerråd var i går forbi Kulturministeren for at overrække skulptur.

Deltagere på Kulturmødet kårede Danmarks Kunst og Kulturpolitiske håb. Dansk Kunstnerråd overrakte skulptur

”Vær med til at kåre Danmarks kunst og kulturpolitiske håb”… sådan lød opfordringen fra Dansk Kunstnerråd i forbindelse med det netop afholdte Kulturmøde 2019 på Mors. Dansk Kunstnerråd havde i år arrangeret to store debatter om kunst og kultur i forbindelse med åbningen af kulturmødet.  Den ene debat centrerede om nødvendigheden af at genstarte kunst og kulturdebatten ovenpå mange års stilstand. Den anden debat havde fokus på kunst og kultur i folkeskolen og potentialerne i den åbne skole. Men hvem har Kulturmødedeltagerne tillid til? Deltagerne kunne stemme på samtlige medlemmer af folketingets nedsatte Kulturudvalg, som består af hele 30 politikere. 300 postkort med spørgsmålet blev uddelt og indsamlet til Dansk Kunstnerråds debatter. Her kom den nyslåede Kulturminister, Joy Mogensen ind som en sikker vinder som årets Kunst og Kulturpolitiske håb.

Anden og tredje pladsen blev besat af erfarne kræfter, nemlig henholdsvis Marianne Jelved (R) og Bertel Haarder (V), som også tog aktivt del i Dansk Kunstnerråds debatter.

Med kåringen følger en bronze-skulptur fra billedkunstner, Jens Galschiøt. Bronzeskulpturen bærer titlen: ” En Engel springer ud.” Dansk Kunstnerråd ønsker først og fremmest Joy Mogensen stort tillykke! Og ja, det forpligter jo også lidt!  Vores afstemning og efterfølgende kåring har under alle omstændigheder bevist, at mange af kulturmødets deltagere har tillid til at den nye Kulturminister vil bidrage til at gøre en forskel for både rammerne og ambitionerne for kunst og kulturlivet i Danmark.For spørgsmål kontakt Dansk Kunstnerråd v. Sekretariatschef Anne-Mette Wehmüller på 21 34 00 00. dkr@danskkunstnerraad.dk

 

Tilmed dig vores nyhedsbrev