DKR nyhedsbrev aug-okt

Kunstner i Klassen (KIK)

Dansk Kunstnerråd har i uge 39 og uge 40 udrullet projektet Kunstner i Klassen (KIK) på henholdsvis Hurup og Tingstrup folkeskole i Thy.

Kunstnerne, som boede i tilknytning til skolen, overtog igennem 2 uger undervisningen indenfor kunstfelterne: billedkunst, musik, scenekunst, kunsthåndværk, litteratur og film.

Til december ligger evalueringen fra projektet klar. Der er ingen tvivl om, at kunst og kultur kan noget helt særligt når det står til at inspirere, løfte og skabe fællesskaber lokalt på skolerne, og håbet er at udviklingsprojektet kan bruges som model for tilsvarende undervisningsforløb i resten Danmark.

Billeder lånt af @hurupskole

 nyhed-kik2nyhed-kik1


Det er blevet moderne at være nørd – men hvad med kunstner?

På Den Offentlige blogger Dansk Kunstnerråd om Kunstner i Klassen. Kunst og kunstnere bør prioriteres højere, mener Dansk Kunstnerråd, der står bag et nyt samarbejde, hvor professionelle kunstnere er inviteret ind i folkeskolen. Læs Dansk Kunstnerråds blogindlæg om Kunstner i Klassen projektet her:
https://dansk-kunstnerraad.dk/blevet-moderne-vaere-noerd-kunstner/


Ungdommens Folkemøde

Ungdommens Folkemøde blev afholdt i Søndermarken d. 7. og 8. september. Her var Dansk Kunstnerråd på pletten, og med os havde vi artist og musiker Pernille Rosendahl. Hun fortalte om en dag i hendes arbejdsliv og svarede på spørgsmål om livet som dansk kvindelig kunstner.

Samtidig blev en lang række af de unge inddraget i vores fællessprog musikken. Anført af musikere fra Dansk Korforbund blev de unge opfordret til at komponere koret.

nyhed-ungdommens folkemøde 2nyhed - ungdommens folkemøde


Kulturmødet Mors

I august, d. 24.-26., blev Kulturmødet Mors afholdt. Her var Dansk Kunstnerråd med til at afholde en paneldebat om behovet for kulturdata; om kulturpolitik i stat og kommuner, og hvordan der bør investeres i kunst og kultur. Musiker og sangskriver Poul Krebs repræsenterede her kunstnerne, mens en række kommunalpolitikere og kulturpolitikere blev udfordret på kulturpolitikken.

Dansk Kunstnerråd afholdt ligeledes en debat om kunst og kultur i folkeskolen. Den Kunstneriske rygsæk – Kunst i folkeskolen NU! Her ledte Lasse Marker fra Kulturknuserne på P1 debatten, og formand i Dansk Kunstnerråd Jørgen Thorup fortalte om projektet Kunstner i Klassen.

Udover samtaler med kunst- og kulturpoltikere blev der lagt op til en interaktiv samtale, med børnekor og inddragelse af salen.

Billeder lånt fra Dansk Artist Forbunds facebook-side, @artisten

nyhed - kulturmødet mors


Nyheder fra bestyrelsen

Dansk Kunstnerråds nye bestyrelse for 2017-2018 har konstitureret sig til bestyrelsesmødet i august. Dansk Kunstnerråd byder velkommen til nye medlemmer for perioden og ser frem til samarbejdet med forfatter og formand i Danske skønlitterære Forfattere Jan Thielke og billedkunstner Nis Rømer, som også er formand i Billedkunstnernes Forbund BKF. Jørgen Thorup og Lena Brostrøm Dideriksen blev til mødet genvalgt som henholdsvis formand og næstformand.

Bestyrelsen 2017 – 2018 består af i alt 9 medlemmer:
Jørgen Thorup (formand)
Lena Brostrøm Dideriksen (næstformand)
Katja Holm
Anders Laursen
Iben Elmström
Daniel Norback
Niels Rønsholdt
Jan Thielke
Nis Rømer

nyed-almen


Musiktænketanken har fremlagt resultater

Musiktænketanken har fremlagt resultater vedrørende musikskolerne og deres udbredelse. Disse viser bl.a., at der er en skævridning socialt set musikskoleleverne imellem. Der er desuden forslag om samarbejde med folkeskolerne, og anbefalinger til kommuner og musikskolerne.
Læs mere her:
https://kum.dk/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nyheder/kulturministeren-vil-styrke-musikskolernes-tilbud-i-hele-landet/1/1/


Antennerne Ude er afsluttet

Kulturministeriets høring om ønsker til fremtidens danske medieindhold, Antennerne Ude, blev d. 12. oktober afsluttet. Der kom i alt 4490 bidrag fra borgerne. Regeringen vil i 2018 fremlægge deres oplæg til de politiske forhandlinger og et nyt medieforlig for 2019 og frem.
Læs mere her:
https://kum.dk/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nyheder/kulturministeren-offentliggoer-nu-borgernes-oensker-til-dansk-medieindhold/1/1/

Tilmed dig vores nyhedsbrev