Pressemeddelelse – Optakt til Kulturmødet Mors – Kulturkonference på Christiansborg

Pressemeddelelse, maj 2017

 

 

Optakt til Kulturmødet 2017 på Christiansborg:
Hvad kan kunsten i danskernes hverdag?

Den 22. maj fra 15:30-18:00 er der optaktsdebat i Fællessalen på Christiansborg, og her stilles spørgsmålet: “Hvad kan kunsten i danskernes hverdag?”. Clement Kjersgaard er moderator, og blandt debattørerne finder man en spændende vifte af kunstnere, kulturaktører og politikere. Debatten er arrangeret af Dansk Kunstnerråd og Have Kommunikation i fællesskab med Kulturmødet.

Siden 2013 har Kulturmødet været stedet, hvor Danmarks mest substantielle debat om kunst og kultur har fundet sted. Som en del af optakten til Kulturmødet 2017 rykker debatten nu ind på Christiansborg.

Her vil en spændende vifte af kunstnere, kulturaktører og politikere diskutere

kunstens rolle i danskernes hverdag med Kulturudvalgets formand Orla Hav (S) som vært og Clement Kjersgaard som moderator.

Debatten er arrangeret af Dansk Kunstnerråd og Have Kommunikation i fællesskab med Kulturmødet, og der tages udgangspunkt i følgende tre hovedspørgsmål:

Hvad er kunstens vilkår i det danske samfund?

Hvilken rolle skal kunst og kultur spille i den åbne folkeskole?

Hvad kan kunsten og kulturen bidrage med i forhold til erhvervslivet?

Foruden en medrivende debat, vil der også være et særligt dilemmaspil om kunst og kultur.

Blandt debattørerne finder man:

Mogens Jensen (S)

Rasmus Nordqvist (Alternativet)

Carl Christian Ebbesen (DF)

Pia Allerslev (V)

Signe Christiani (Mercedes-Benz)

John Norden (Mybanker)

Signe Sylvester (Artoteket)

Mogens Christensen (Musikalliancen)

Claus Svenstrup (Kulturmødet)

Jørgen Thorup (Formand Spil Dansk og Dansk Kunstner Råd)

Lena Brostrøm Dideriksen på som formand i Dansk Artistforbund

Debatdeltagerne er:

Mogens Jensen, kulturordfører (S), Rasmus Nordqvist, kulturordfører (Alt), Orla Hav (formand for Kulturudvalget og vært), Carl Christian Ebbesen, Kulturborgmester Københavns Kommune (DF), Pia Allerslev, Børne – og ungdomsborgmester Københavns kommune (V), Mogens Christensen (Musikalliancen), Jørgen Thorup (musiker og formand Dansk Kunstnerråd), Steen Hildebrandt (professor Aarhus Universitet), Line Leonhard (lyriker), Johanne Andersson (cellist), Charlotte Callberg (design/kunsthåndværk/huskunstner), Signe Sylvester (Artoteket), Signe Christiani (Mercedes), John Norden (Mybanker), Gert Barslund (erhvervspsykolog og musiker), Zahid But (stifter af Copenhagen Games, ejer af esport.dk), Lena Brostrøm Dideriksen (formand for Dansk Artistforbund og næstformand for Dansk Kunstnerråd), Ulla Voss Gjessing (leder af Kulturprinsen).

­–

Om Kulturmødet 2017

Kulturmødet har manifesteret sig som Danmarks mest markante begivenhed, når det kommer til at sætte fremtidens kunst og kultur på den landsdækkende dagsorden.

Igen i år vil Kulturmødet bestå af en nøje kurateret kombination af debatarrangementer med en brev vifte af prominente kunstnere, kulturaktører, politikere, erhvervsfolk og andre meningsdannere og en stort anlagt kulturfestival med hundredevis af oplevelser og aktiviteter.

Årets tema er At lukke op, og de mange debatter vil blive modereret af ti af Danmarks mest kompetente, engagerede og vidende moderatorer – bl.a. Clement Kjersgaard, Ane Cortzen, Helle Solvang og Christian Have.

 

Pressemeddelelse udarbejdet af:
Have Kommunikation

For yderligere information, kontakt venligst:

Kristina Sindberg // kristina@have.dk // 2486 0184

Tilmed dig vores nyhedsbrev