Pressemeddelelse: Kunst- og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg: Fremtidens Kunst- og Kulturpolitik i en globaliseret verden

 

Hvordan kan dansk kunst forandre samfundet? Hvad skal dansk kulturpolitik i en globaliserings-æra domineret af Facebook og Netflix – og hvordan sikrer vi talent og eksperimenter i fremtidens kulturpolitik?Dette er hovedspørgsmålene når Dansk Kunstnerråd i et samarbejde med Kulturmødet Mors og Have Kommunikation inviterer til Kunst og Kulturpolitisk Topmøde på Christiansborg 15. Maj kl. 14.30 til 18.00. Med moderator Clement Kjersgaard i spidsen har vi sat 160 mennesker stævne. Til topmødet vil forfatter Knud Romer, billedkunstner Jens Galschiøt, forfatter Hanne Vibeke Holst, rapperen Al Agami, forfatteren Kristina Stoltz og stand-up komikeren Omar Mazouk belyse emnet og rejse en kærkommen debat med politikere undervejs.

Prioritering af kunst og kultur bidrager til stærkere fællesskaber i samfundet. Vi ønsker med Det Kunstpolitiske Topmøde at sætte fokus på alt det, kunst og kultur kan, når vi tænker alle kunstarter fra musik og billedkunst og scenekunst, litteratur og kunsthåndværk, udtalerformand for Dansk Kunstnerråd, Jørgen Thorup.Medarrangør og kreativ direktør i Have Kommunikation, Christian Have siger:Tiden er inde til at tale medier, kunst og kulturen op! I en tid præget af omprioriteringsbidrag, nedskæringer på kultur- og medieområdet, fake news og et generelt pres på legitimiteten og nødvendigheden af et vitalt kulturliv, er der brug for initiativer der kan begejstre og inspirere!

Topmødet finder sted som kvalificeret optakt til Kulturmødet Mors i slutningen af august.: “Vi ser det som én af vores vigtigste opgaver at være med til diskutere de temaer, der løbende melder sig i den aktuelle kulturdebat. Vi glæder os derfor over samarbejdet med Dansk Kunstnerråd og Have Kommunikation, hvor vi går tæt på digitalisering, talentudvikling og behovet for eksperimenter i kulturlivet. En absolut spændende optakt til dette års Kulturmøde,siger Trine Bang fra Kulturmødet Mors.

Undervejs byder Dansk Kunstnerråd på en forfriskning.Vi gør opmærksom på, at arrangementet livestreames.

På hjerteligt gensyn Dansk Kunstnerråd

Ved spørgsmål, kontakt sekretariatschef, Anne-Mette Wehmüller

dkr@danskkunstnerraad.dk , mobil: 21340000

Tilmed dig vores nyhedsbrev