Afsæt midler til Kunstneriske Folkescener i forbindelse med genåbningen og sommerpakkerne

Dansk Kunstnerråd, som er paraplyorganisation for 26 professionelle kunstorganisationer, foreslår, at der udpeges en række offentlige venues, fx. 20-40 stk. over hele Danmark, typisk centrale pladser og torve, parker o. lign., hvor professionelle kunstnere kan optræde med fx gadeteater, musik, digtoplæsning mv. uden at skulle søge tilladelse fra de offentlige myndigheder.

Husk tilladelse og arranger online booking af stederne
Tilladelsen skal være givet på forhånd ifht. til stedet og fx. et decibelniveau og bestemte tidsrum. Kunstnerne kan selv via en onlineportal booke sig ind i timeslots de forsk. steder. De skal være et loft på hvor mange gange man kan booke sig selv. Puljen udbetaler efter afholdt og dokumenteret arrangement honorar til kunstneren, tariffer afstemt med de faglige organisationer. De optrædende forpligter sig til at afholde evt. øvrige udgifter (fx. transport) og iø. rydde pænt op. Selve arrangementet er gratis for publikum.

Husk kvalitet og armslængde
Det er vigtigt at sikre en minimumskvalitet (samt armslængdeprincip) og dette bør der indgås en aftale med Kulturministeriet om at sikre.

OM Dansk Kunstnerråd:
Dansk Kunstnerråd består 26 professionelle kunstorganisationer organiseret i en bestyrelse og et råd.
https://dansk-kunstnerraad.dk. Ved uddybende spørgsmål, kontakt formand for bestyrelsen Jørgen Thorup og sekretariatschef Anne-Mette Wehmüller på dkr@danskkunstnerraad.dk eller mobil 21340000.

Tilmed dig vores nyhedsbrev