Kunstner i Klassen

Dansk kunstnerråd søger i samarbejde med De Faglige Lærerforeninger fra Folkeskolens Kreative Fag i alt 8 kunstnere til projektet ’Kunstner i Klassen’.

Pilotprojektet indebærer et undervisningsforløb for elever i 12 forskellige folkeskoleklasser med det formål, at ’fremme kloge hoveder og kloge hænder’: Børn får lov at holde og prøve en violin, en kontrabas – erhverver kendskab til malerteknikker, afprøver scenekunst og stifter bekendtskab med professionelle kunstneriske greb. Projektet placeres på Hurup- og Tingstrup skole i Thisted kommune og strækker sig tidsmæssigt over to uger – en uge på hver skole – i enten september eller oktober 2017. Kunstneren tilrettelægger undervisningen, med input fra klassens respektive lærer: der bliver dermed tale om gensidig læring. Forløbet er et møde mellem undervisningsverdenen og den kunstneriske verden. De forskellige kunstneriske felter fordelt på de forskellige klassetrin ser ud som følger:

  1. klasse: billedkunst
  2. klasse: musik
  3. klasse: scenekunst
  4. klasse: Kunsthåndværk / design
  5. klasse: litteratur

Følgende fire kriterier er opstillet for kunstneren i hendes virke i projektet:

  1. Skabe forståelse for kunstartens egenart.
  2. Indføring og praktisk brug af kunstartens ’værktøjer’.
  3. Inducere kreativ skabende tænkning gennem arbejde med kunstarten.
  4. Få eleverne til at stifte bekendtskab med deres egne kunstneriske tilgang.

Pilotprojektet vil efterfølgende blive evalueret og brugt til udarbejdelse af en bred pædagogisk model, der vil være til brug i alle landets kommuner.

Vi forventer kunstneren arbejder professionelt og engageret. Desuden er lokal forankring et plus.

Lønnen bliver afregnet i henhold til huskunstnerordningen.

 

Hvis du tænker ovenstående lyder interessant er du velkommen til at sende en ansøgning på dkr@dansk-kunstnerråd.dk. Ansøgningsfristen er d. 15. marts 2017 kl. 12.00. Herefter bliver relevante aktører indkaldt til samtale.

 

Vi glæder os til at høre fra jer!

 

OPEN CALL, KIK

Tilmed dig vores nyhedsbrev