Dansk Kunstnerråd udgiver publikation om kunstnerstatistik

Den nye publikation, Kunstnere i tal – om statistikken Kunstnere i Danmark, er nu tilgængelig for alle, der interesserer sig for data om kunstnervilkår og for de kunstnerliv, som tallene afspejler.

Publikationen, som udgives af Dansk Kunstnerråd, giver indblik i:

  • Nøgletal og tendenser fra statistikken Kunstnere i Danmark
  • Konkrete kunstnerliv bag tallene
  • Baggrunden for datasamarbejdet mellem Danmarks Statistik, Dansk Kunstnerråd og Kunstnerrådets medlemsorganisationer i udviklingsprojektet Kunstnere i tal (KiT).

”Vi håber, at publikationen Kunstnere i tal – om statistikken Kunstnere i Danmark vil være til gavn og glæde for vores samarbejdspartnere, politikere, kulturlivets beslutningstagere og for alle dem, statistikken handler om: Kunstnere og kulturskabere i hele Danmark,” siger Nis Rømer, forperson i Dansk Kunstnerråd.

Publikationen er tænkt som den første i en række af fortløbende publikationer om kunstnerstatistik fra Dansk Kunstnerråd, fortæller Anne-Mette Wehmüller, sekretariatschef i Dansk Kunstnerråd.

”Kontinuerlig, opdateret databaseret viden om kunstnere og kulturskabere er afgørende, hvis vi vil sikre gode rammevilkår for at skabe og udøve kunst i Danmark. Denne publikation er derfor tænkt som den første i en række årlige udgivelser om, hvad statistik kan fortælle om kunstnervilkår i Danmark. Dansk Kunstnerråd ser frem til at fortsætte, udvikle og udbygge dataarbejdet i samarbejde med Danmarks Statistik og medlemsorganisationerne under Dansk Kunstnerråd de kommende år,” siger hun.

Læs publikationen her…

Tak til Kulturministeriet for at støtte udviklingsprojektet, til Danmarks Statistik for samarbejdet og til alle deltagerne i udviklingsprojektet Kunstnere i tal (KiT) blandt Kunstnerrådets medlemsorganisationer.

 

Tilmed dig vores nyhedsbrev