Gode takter for kulturen i regeringens finanslovsudspil

Regeringens finanslovsforslag på kulturens område er positivt og lover godt for fremtiden, mener Nis Rømer, forperson for Dansk Kunstnerråd.

“Set over en bred kam får kulturen et markant løft i udspillet,” siger han.

Finanslovsforslaget afsætter både trecifrede og mindre millionbeløb til nye tiltag, bl.a. et Kulturpas til udsatte unge, samt til specifikke kulturinstitutioner, bl.a. kunsthallen Copenhagen Contemporary og teatret Aveny-T.

Desuden afsættes en reserve på 125 millioner kroner årligt i 2024-2027 til en styrket indsats på kulturområdet, ’herunder til en museumsreform og arkæologi’. Og det glæder Nis Rømer:

”Det er godt, at der i finanslovsforslaget også er frie midler at arbejde med. Museumsreformen kommer selvfølgelig til at fylde en del, men vi ser frem til en dialog med kulturministeren om, hvordan de frie midler også kan bidrage til at forbedre arbejdsvilkår for indholdsproducenter på tværs af kunstarterne,” siger han.

Udsigt til redning af kunstuddannelser
Desuden prioriteres den lukningstruerede danseuddannelse på Holmen i København, ligesom det foreslås at genindføre den ellers sløjfede production design-uddannelse på Den Danske Filmskole.

I alt bliver kulturen løftet med 1,1 milliarder kroner i det forslag til finanslov, som regeringen har præsenteret den 31. august.

Se hele regeringens finanslovsforslag på kulturområdet hos Kulturministeriet.

Tilmed dig vores nyhedsbrev