Kunst- og kulturarbejdere drøftede bæredygtigt arbejdsliv

Hvordan kan vi skabe bedre rammer for bæredygtige arbejdsliv som kunstnere og kulturarbejdere? Det spørgsmål drøftede deltagerne på Dansk Kunstnerråds temamøde om bæredygtigt arbejdsliv onsdag den 6. marts.

Her fik de indblik i det såkaldte GRO Værktøj, som er udviklet af Aron – center for bæredygtigt arbejdsliv i samarbejde med Dansk Kunstnerråd, seks andre kunstnerorganisationer og to forskere.

Mødedeltagerne fik mulighed for at afprøve dele af GRO Værktøjet. Foto: DKR.

Et særligt læringsfællesskab
GRO Værktøjet blev præsenteret af Julie Dinesen, partner og udviklings- og proceskonsulent i Aron – center for bæredygtigt arbejdsliv.

Hun forklarede bl.a., at værktøjet består af tre dele: Vejledning, arbejdslivsprisme og dialogkort.

Dialogkortene knytter an til specifikke temaer i kunstneres og kulturarbejderes arbejdsliv, f.eks. ’selvledelse’, ’mental sundhed’ og ’faglighed’.

GRO Værktøjet kan bruges af alle kunstnere og kulturarbejdere, der vil gå sammen i mindre udviklingsgrupper om at drive såkaldte GRO Netværk.

Målet med et GRO Netværk er at skabe et læringsfællesskab, hvor kunstnere og kulturarbejdere gennem erfaringsudveksling, refleksion og dialog udvikler deres arbejdsliv, så det bliver mere bæredygtigt.

Rådet i Dansk Kunstnerråd har fokus på kunstneres arbejdsliv. Foto: DKR.

Behov for både dialog og data om kunstnervilkår
På mødet introducerede Dansk Kunstnerråds sekretariatschef Anne-Mette Wehmüller desuden kort hovedkonklusioner fra dataprojektet Kunstnere i tal, som Kunstnerrådet samarbejder med Danmarks Statistik om.

”Der er behov for at koble dialogværktøjet med data om kunstnernes vilkår, indtjening mm.,” sagde Anne-Mette Wehmüller bl.a.

Hun pegede efterfølgende på behovet for at fortsætte dialogarbejdet:

”Der var et stort ønske blandt deltagerne om flere temadebatter og mødesteder til at netværke med baggrund i GRO-dialogkortene.”

GRO Værktøjet er gratis at benytte og kan hentes her…

Læs om kunstneres erfaringer med Projekt GRO her…

Projekt GRO er støttet af Vellivforeningen. 

 

Tilmed dig vores nyhedsbrev