Kunstnernes Beskatning 2024 er udkommet

Leder du efter vejledning til dit skatteregnskab som kunstner? Så har du altid et vigtigt redskab ved hånden med hæftet Kunstnernes Beskatning, som Dansk Kunstnerråd udgiver hvert år.

Nu er Kunstnernes Beskatning 2024 udkommet med opdateringer og nyt kunstnerisk udtryk, skabt af billedkunstner Maj Horn i samarbejde med grafiker Hanna Bergman.

Kunstnernes Beskatning 2024 er skrevet af skatteadvokat Peter Hansen i samarbejde med Dansk Kunstnerråds skatteudvalg, hvor der sidder repræsentanter fra Dansk Kunstnerråds organisationer.

Hent Kunstnernes Beskatning 2024 her.

Kunst på forsiden
Årets forside er skabt af billedkunstner Maj Horn og grafiker Hanna Bergman.

Forsiden illustrerer på humoristisk vis kompleksiteten i lovgivningens standarder og kunstnernes mange økonomier. Billedteksten lyder:

”Physarum polycephalum er en encellet organisme, der hverken kan betegnes som svamp, dyr eller plante. Den har 720 køn og den kan helbrede sig selv. Selvom den ikke har en hjerne, kan den finde den mest direkte vej i en labyrint. ”

Hjælp til skatteregnskabet i over 20 år
Kunstnere er en mangfoldig gruppe på arbejdsmarkedet og har ofte brug for vejledning i skattespørgsmål. Mange kommer på tværs af lovgivningens standarder, fordi deres økonomi er et kludetæppe af forskellige indkomster.

Derfor har Dansk Kunstnerråd i mere end 20 år udgivet Kunstnernes Beskatning, som er en kommenteret skattevejledning med afgørelser og eksempler fra praksis, der viser, at der ofte er forskellige muligheder for fortolkning af reglerne.

Kunstnernes Beskatning udkommer kun digitalt og kan downloades som pdf her.

Spørgsmål til Kunstnernes Beskatning 2024?
Kontakt Dansk Kunstnerråd v. sekretariatschef Anne-Mette Wehmüller:

dkr@dansk-kunstnerraad.dk / tlf. 21 34 00 00.

Kontoret er åbent mandag-torsdag kl. 9-16.

Tilmed dig vores nyhedsbrev