Musiker tilbyder refugium for kunstnere fra alle kunstområder

Arbejdsro og smukke rum, der indbyder til at være kreativ og skabe ny kunst. Med naturen som nærmeste nabo. Det er, hvad musiker Jack Kilburn tilbyder kolleger fra alle kunstområder i sit refugium Kaninhullet i Sydsjælland, tæt på Avnø Fjord.

Siden 2022 har han drevet kunstnerrefugium i det hvide murstenshus fra 1942, som udover godt med plads til gæsterne også byder på bl.a. et veludstyret lydstudie, en overdækket terrasse og en frodig have med krydderurter, vilde blomster og frugttræer.

Her kan man spille musik, skrive bøger, skabe kunst eller arbejde på andre kreative projekter. Lejer man sig ind i refugiet på det idylliske landsted, medfølger der dog et lille ansvar: At fodre tre nuttede kaniner og tre høns, der går frit i haven.

”Til gengæld lægger hønsene æg hver dag, som man kan hente og bruge til madlavning,” fortæller Jack Kilburn, der er musiker, sangskriver og producer, uddannet i sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium 2017.

Rum for kunstnerisk fordybelse
Han fik idéen til at drive refugium for kunstnere for et par år siden, efter at have indspillet albummet “Nest” med bandet Velvet Volume og vennen Felix Ewert.

”Vi optog hele albummet i Felix’s sommerhus ved Isefjord. Den proces viste mig, hvor værdifuldt det er at kunne komme væk fra hverdagens forstyrrelser, når man skal arbejde med et kunstnerisk projekt. Telefonerne var lagt væk, samtalerne blev lange og dybe og de kreative idéer mere fokuserede. Energien imellem os var intens og ægte. Den oplevelse plantede sig i mig og blev startskuddet til at gå videre med at skabe lignende muligheder for kolleger,” siger Jack Kilburn, der i dag faciliterer rum for andre kunstnere, både i sit arbejde som producer og i refugiet.

”I begge roller er den primære opgave at understøtte, sætte tanker i gang og skabe rum, hvor visioner kan udvikles og realiseres. Refugiet er tænkt som et frirum, hvor kunstnere og artister kan komme og fordybe sig, bruge tid alene eller med hinanden og arbejde med deres visioner og kreative idéer,” siger han, der driver Kaninhullet i samarbejde med partneren Noa Lachmi.

Plads til fællesskab
Jack Kilburn understreger, at han ikke mener, at dét at finde ro på landet er det eneste rigtige.

“Byens energi er en ligeså vigtig ting og som kreativ er det også en meget givende arena. Det er kontrasterne mellem by og land, som jeg synes er interessant – og som jeg synes flere skal have lov til at opleve. Kontrasterne gør, at ens fundament bliver rusket i,” siger han.

”Da jeg dimitterede fra konservatoriet, stod jeg tilbage ret forvirret og vidste ikke, hvilken retning jeg skulle gå. Musik- og kunstbranchen er jo stærkt netværksbaseret, og grupperingerne er spredt ud som små enklaver. Det kan være svært at vide, hvor man passer ind og hvordan man bliver en del af de forskellige små enklaver. Specielt hvis man ikke kender de rigtige gatekeepers. Her er kunstnerorganisationerne vigtige, fordi de er med til at samle og forbinde folk på kryds og tværs,” siger han, der håber, at Kaninhullet kan være med til at bygge bro mellem kunstnere på tværs af hele kunstlivet:

“Kaninhullet har jo et lydstudie, som gør det særligt attraktivt for musikere, men refugiet er absolut ikke eksklusivt for musikere. Forfattere, billedkunstnere, manuskriptforfattere, skulptører og animatorer har alle brug for et kreativt frirum. Jeg håber at Kaninhullet kan nå ud til alle, som kunne være interesseret i at opleve det, via Dansk Kunstnerråd og dets medlemmer. At vi sammen kan bygge broer mellem de forskellige fagligheder, og at vi skaber flere rum som er tilgængelige for alle – uanset udtryk og faglighed,” siger Jack Kilburn.


Om kunstnerrefugiet Kaninhullet

Kaninhullet er et murstenshus fra 1942 i Sydsjælland, tæt på Avnsø Fjord. Huset indeholder tre værelser med dobbeltsenge, et badeværelse med karbad og brusebad, viktualierum, stort landkøkken samt stor spisestue med brændeovn. Den frodige have har frugttræer i alle hjørner, bålplads, to terrasser, kaniner og høns. Grunden grænser op til den lille landsby Sallerup med bl.a. tankstation og lokal købmand.

Kaninhullets lydstudie er på omkring 40 kvm med både kontrolrum og indspilningsrum og har bl.a. et Louis Zwicki- pianette, trommesæt og vintage yamaha guitarer. Der kan indspilles på en mac mini (2020) i Logic X med tilhørende RME fireface 800 lydkort og Behringer (TRUTH B3031A) monitors.

Kaninhullet ligger en times kørsel fra København, 20 min. stik syd fra Næstved og 15 min. nord for Vordingborg.
Find kontaktinfo og læs mere om refugiet på: kaninhullet.com

 

Tilmed dig vores nyhedsbrev