Nyhedsbrev april – juni 2018

Sommerhilsener fra Dansk Kunstnerråd
Sommeren er over os og det har været nogle spændende og travle måneder, vi har lagt bag os med både et Kunst- og kulturpolitisk Topmøde, afslutning af Kunstner i Klassen, årsmøde og ny bestyrelse.
Pt. ser vi frem til de spændende aktiviter på Kulturmødet Mors og opstart af vores nordiske projekt.
Vi har ligeledes en række spændende fyraftensmøder i støbeskeen.

Fælles 1

 

Kunst- og kulturpolitisk Topmøde
Den 15. maj 2018 var Dansk Kunstnerråd vært for et kunst- og kulturpolitisk topmøde på Christiansborg. Clement Kjersgaard styrede debatten, hvor hovedspørgsmålene var:
Hvad skal dansk kulturpolitik i en globaliserings-æra domineret af Facebook og Netflix?” og
Hvordan sikrer vi talent og eksperimenter i fremtidens Kulturpolitik?”.

Hanne Vibeke Holst, Bertel Haarder, Jens Galschiøt og Al Agami var blandt de kunstnere, som gav deres holdninger til kende om de udfordringer kunst- og kulturverdenen står overfor i en konstant foranderlig og fremadstormende medievirkelighed, der både byder på nedskæringer og konkurrence fra streaming-tjenester. Debatten om hvorvidt de store kulturinstitutioner er ved at erodere og om Danmark kun skal være kulturbevarende og ikke også kulturskabende fortsætter vi på Kulturmødet Mors. Hele topmødet blev livestreamet og kan genopleves her:

https://www.facebook.com/danskkunstnerraad/videos/1685029311545085/ (del 1)

https://www.facebook.com/danskkunstnerraad/videos/1685167928197890/ (del 2)

HVH og Clement    Bertel 3 Fælles 1 Nyhedsbrev 1        Al Agami 1

Kulturmødet Mors

I år afholdes der for sjette gang ’Kulturmødet Mors’. Kulturmødet løber af stablen d. 23. – 25. august 2018. Dansk Kunstnerråd deltager for 3. gang og er i år med til/ repræsenteret ved i alt 4 paneldebatter.”Flere Kunstnere i Klassen”, “Fremtidens Kulturforbrug og skabere”, Kunstneriske fags betydning for almen dannelse og talentudvikling” og “Skal kunsten til Tingbjerg og Thisted?” er titlen på nogle af de debater vi er arrangør og deltager I.

Læs mere om ’Kulturmødet Mors’ her http://kulturmoedet.dk.

Kulturmødet

 

Årsmøde

Dansk Kunstnerråd holdt årsmøde d. 16. maj 2018. Formand Jørgen Thorups beretning fremhævede mange af de spændende initiativer, som Dansk Kunstnerråd har været en del af det sidste år, bl.a. Kunstner i Klassen (KIK-projektet), kritikken af kunstneriske besparelser på uddannelsesinstitutioner og Folkemødet i 2017, hvor Sigurd Barrett på Bornholm faciliterede en debat om kunst og kultur og den kreative rygsæk.   Journalist og debattør Troels Mylenberg og Lasse Jensen gav afslutningsvist en indsigtsfuld gennemgang af den politiske situation omkring medieforhandlingerne til de fremmødte repræsentanter fra organisationerne i Dansk Kunstnerråd.

Velkommen til Danske Dramaturger !

Årsmødet bød også optagelse af en ny organisation. Vi kan derfor byde Foreningen af Danske Dramaturger velkommen i Dansk Kunstnerråd. Vi glæder os til samarbejdet og over at kunne udvide kredsen.

Se kontaktoplysninger her: https://dansk-kunstnerraad.dk/organisation/#organisation-1

 

Årsmøde 1      Årsmøde 2

 

Dansk Kunstnerråds nye bestyrelse for 2018-2019 sommerklar !   

Dansk Kunstnerråd afholdt 8. juni konstituterende møde for den nye bestyrelse for perioden 2018-2019. Dansk Kunsterråds bestyrelse byder velkommen til nye medlemmer for perioden og ser frem til samarbejdet med erfarne kræfter. ”Jeg glæder mig til det fortsatte samarbejde i Dansk Kunstnerråd. I den kommende periode vil vi bl.a. sætte fokus på kunstens rolle i hele Danmark, igangsætte et nordisk projekt med kunstambassadører og fortsætte vores arbejde for at fremme kunst og kulturens rolle i skolerne i hele landet. ” Anders Laursen overtager næstformandsposten efter Lena Brostrøm Dideriksen i den kommende periode mens Bo Gunge og Michala Paludan begge er nye bestyrelsesmedlemmer.

 

Den nye bestyrelse for perioden 2018 – 2019 består af i alt 9 medlemmer, som er individuelt valgte men kommer fra forskellige kunst-og kulturpolitiske organisationer.  

Jørgen Thorup(formand), indstillet af Danske Populærautorer (DPA )og valgt som formand ved Dansk Kunstnerråds årsmøde

Anders Laursen(næstformand), indstillet af Dansk Musikerforbund (DMF)

Lena Brostrøm Dideriksen, indstillet af Dansk Artistforbund (DAF)

Nis Rømer, indstillet af Billedkunstnernes Forbund (BKF)

Jan Thielke, indstillet af Danske Skønlitterære Forfattere

Bo Gunge, indstillet af Dansk Komponistforening

Frederikke Friederichsen, indstillet af DJ Fotograferne

Katja Holm, indstillet af Dansk Skuespillerforbund (DSF)

Michala Paludan, indstillet af Unge Kunstformidlere (UKK)

En STOR tak til Niels Rønsholdt og Iben Elmstrøm for det gode samarbejde i den forgangne periode.

 

https://dansk-kunstnerraad.dk/dansk-kunstnerraads-nye-bestyrelse-2018-2019-sommerklar/

Bestyrelsen 2

 

 

Tilmed dig vores nyhedsbrev