Dansk Kunstnerråd om revideret koranlovforslag: Godt at regeringen har lyttet

Dansk Kunstnerråd er glad for, at regeringen har lyttet til høringssvar fra bl.a. kunst- og kulturlivet, og på den baggrund har revideret det lovforslag, der skal hindre koranafbrændinger.

”Lovforslaget balancer nu i langt højere grad behovet for at hindre koranafbrændinger og samtidigt sikre den kunstneriske ytringsfrihed,” siger Nis Rømer, forperson for Dansk Kunstnerråd.

I det nye, reviderede lovforslag har regeringen bl.a. ændret forbuddet mod ’utilbørlig behandling af religiøse genstande’ til kun at omfatte ’skrifter med væsentlig religiøs betydning’.

Desuden tydeliggøres det nu, at kunstværker, hvor den utilbørlige behandling er en mindre del af et større værk, ikke vil være omfattet af forbuddet.

Netop det oprindelige lovforslags indskrænkning af den kunstneriske frihed blev kritiseret i flere kunstnerorganisationers høringssvar. Det gælder også Dansk Kunstnerråds høringssvar.

”Jeg er glad for, at regeringen lytter og tager bestik af debatten. Vi kan selvfølgelig ikke bakke op om indskrænkninger af den kunstneriske ytringsfrihed. Men jeg har fuld tillid til at kunstnere fint kan navigere i dette rum på indsigtsfulde og nuancerede måder,” siger Nis Rømer.

Tilmed dig vores nyhedsbrev