Begivenheder


I Projekt GRO bliver der sat fokus på at identificere, hvad kunst- og kulturarbejdernes største udfordringer er, når det gælder bæredygtigt arbejdsliv. Og på at udvikle værktøjer, der kan bruges til at skabe nye praksisser i arbejdslivet.

Fra marts-april 2023 tilbød Projekt GRO en række gratis vækstgrupper til kunst- og kulturarbejdere. Grupperne mødtes fire-seks gange.

Seks af Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer er tilknyttet projektet, men da kunst kan være svær at sætte i bås, er det ikke et krav, at man er medlem af en af de seks organisationer.

De seks organisationer, der er en del af projektet, er: Billedkunstnernes Forbund, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Dansk Artist Forbund, Dansk Musiker Forbund, Dansk Skuespillerforbund og Uafhængige Scenekunstnere.

Læs også: Projekt om bæredygtigt arbejdsliv er værdifuldt for både kunstnere og kunstnerorganisationer

Første fase af Projekt GRO har fået flotte evalueringer af deltagerne:

“Ved at deltage i denne vækstgruppe er det gået op for mig, hvor ensom jeg egentlig føler mig i mit arbejdsliv. Men i dette rum føler jeg mig som en del af et arbejdsfællesskab. Tak for det.”

Sådan lød det fra en af deltagerne i projektet, som drives af Aron – center for bæredygtigt arbejdsliv.

Fagbladet Billedkunstneren, som udgives af Billedkunstnernes Forbund (BKF), har interviewet billedkunstner Kristina Steinbock om, hvorfor hun deltog i projektets første fase:

“I kunstlivet mangler vi lidt åbenhed. Måske fordi vi er skolet til enmands-processer i atelieret og til at udvikle kunstværker. Igennem min deltagelse i projektet har jeg kunnet se, at andre brancher er bedre til at sparre med hinanden eller er mere trænet i det.”

“Én ting er, at skulle opfinde nye værker og udstillingskoncepter, som man jo gør, når man laver kunst, og man så samtidig har en enmands-virksomhed, hvor der hele tiden skal penge ind i de huller, der opstår mellem legater og arbejde. Det kan være hårdt. Og det ved jeg også, at mange af mine kolleger er optagede af.”

Læs hele interviewet med Kristina Steinbock samt med kunstner Signe Klejbo og Janne Gleerup, der er en af forskerne bag GRO, i fagbladet Billedkunstneren…

Projekt Gro er finansieret af midler fra Vellivforeningen.