Mød Dansk Kunstnerråds medlemmer

I en ny serie mini-interviews kan du møde nogle af de organisationer, som udgør Dansk Kunstnerråd.

Thomas Sandberg. Foto: Mike Tylak.

”Vi skal ikke acceptere en udvikling, hvor økonomisk tænkning trækkes ned over kunsten og reducerer den til et produkt, der skal kunne sælges for at have værdi. Kunst er åndelig føde, det former os som mennesker i alt, hvad vi foretager os, og giver os nye perspektiver på livet. Alt det, synes jeg, at Dansk Kunstnerråd skal være med til at formulere, så vi sammen taler kunsten op både overfor borgere og politikere.”

Læs interview med Thomas Sandberg, forperson for Dansk Musiker Forbund

 

 

 

 

 

Hanne B. Sønnichsen. Foto: Privat.

“Uden vores arbejdsindsats bliver samfundet fattigt. Vi har brug for at udvikle et sprog, som kan formidle den værdi, vi bidrager med. Ikke kun den økonomiske værdi, men også den mere uhåndgribelige, som f.eks. handler om æstetik, identitet og fællesskab. Det er en formidlingsopgave, som Dansk Kunstnerråd kan samle kolleger i hele kulturlivet om.”

Læs interview med Hanne B. Sønnichsen, forperson for Danske Kunsthåndværkere og Designere

 

 

 

Rasmus Kloster Bro. Foto: Danske Filminstruktører.

“Vi har brug for kunstnerrådets samlende og koordinerende rolle i kulturlivet, så vi sammen kan skabe forståelse for kunstneres prekære arbejdsvilkår. Men også for at kunne vise den samfundsværdi, kunsten og kulturen bidrager med generelt.”

Læs interview med Rasmus Kloster Bro, Danske Filminstruktører

 

 

 

 

 

Nikolaj Scherfig. Foto: Privat.

“Vi lever i en tid med store forandringer, som også giver udfordringer på kunst- og kulturområdet. Derfor er det vigtigt, at vi breder samarbejdet om kunstnervilkår ud til endnu flere kunstneriske organisationer.”

Læs interview med Nikolaj Scherfig, formand for Danske Dramatikere

 

 

 

Morten Visby. Foto: Martin de Hahn.

“Dansk Kunstnerråd har et stort potentiale som den eneste organisation, der forsøger at løfte hele samlede danske kunstnerstand. Det er noget helt særligt.”

Læs interview med Morten Visby, formand for Dansk Forfatterforening

 

 

 

Lise Seier Petersen. Foto: KKS.

“Ved at stå sammen om de grundlæggende vilkår for kunstnere, øger vi muligheden for at få en stemme i offentligheden. Dén fælles stemme, vil vi gerne være en del af. Ligestilling er centralt for vores forening, men alle tiltag, der kan bedre kunstneres vilkår, er vigtige for os. Derfor er vi gået med i Dansk Kunstnerråd.”

Læs interview med Lise Seier Petersen, forperson for Kvindelige Kunstneres Samfund

 

 

 

 

Om Dansk Kunstnerråd
Dansk Kunstnerråd er en tværfaglig organisation for de professionelle kunstneres organisationer i Danmark, med henblik på samarbejde på det kunst- og kulturpolitiske område. I alt har Dansk Kunstnerråd 24 medlemsorganisationer med ca. 20.000 medlemmer.

Se oversigt over alle Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer her…

Læs mere om Dansk Kunstnerråd arbejde her og se kunstnerrådets kulturpolitiske program her…

Illustration øverst (værket er beskåret): Maler og illustrator Els Cools. Fra forsiden af Dansk Forfatterforenings medlemsblad Forfatteren, december 2019. Se hele forsiden her

 

 

Mød Dansk Kunstnerråds medlemmer

I en ny serie mini-interviews kan du møde nogle af de organisationer, som udgør Dansk Kunstnerråd.

Tilmed dig vores nyhedsbrev